Achteraf wordt je van 100 stappen gewoon moe!

Geschreven op: 20 dec. 2020

Soms heb je opeens al een tijdje niet gebeden, heb je wat domme keuzes gemaakt en lijkt de weg terug naar God 100 stappen van je vandaan. Probeer dan niet 100 stappen te zetten richting hem, maar draai je gewoon om. God kan alles, hij is almachtig en je mag weten dat, waar je je ook bevind, God achter je staat. Hij zorgt ervoor dat hij nul stappen van jou is verwijderd. Jij hoeft maar één stap te zetten richting hem. Nou is God achter je laten niet heel handig. Ik stel voor dat je God uitnodigt voor je uit te gaan.

Hoe doe je dat dan ‘God voor je uit laten gaan’?

  1. Spreek het uit naar hem. Zeg tegen God dat je graag wil dat hij voor je uit gaat.
  2. Betrek hem in je leven niet alleen bij je eten. Neem hem mee door je ‘gewone’ dag en vraag hem om wijsheid tijdens alledaagse dingen.
  3. Vertrouw op hem. Bidt voor de grote dingen en geef God de kans voor je uit te gaan. Ga niet voor de dingen bidden en dan vervolgens alsnog eigen oplossingen toepassen. Laat God het werk doen.

Vraag God bij een keuze voor je uit te gaan, want natuurlijk is hij er ook achteraf, maar voor een keuze is dat toch een stuk handiger. Hoewel God vooraf voor je uit laten gaan duidelijk de belangrijkste is, zijn hier nog een aantal voorbeelden die je beter niet achteraf had kunnen doen:

  • Achteraf deo opdoen
  • Achteraf je gordel omdoen
  • Achteraf kaas over de macaroni strooien
  • Achteraf je wekker zetten
  • Achteraf je sleutels meenemen
  • Achteraf je studieboek lezen

Word lid van Schrijvster.nl