Een keer in de zoveel tijd doe ik mee aan een schrijfopdracht. Deze schrijfopdrachten worden aangeboden door schrijvenonline.nl. Hierbij krijg je een genummerde opdracht waarbij er regels en kaders zijn aangegeven. Ik lever mijn bijdrage in en daarna wordt mijn bijdrage beoordeeld. Sommige opdrachten passen niet bij mij en doe ik dus niet, maar sommige schrijf ik binnen een minuut of 3. Waarom zou ik ze dan ook niet gewoon posten?

 

Klink op de knoppen rechts of scroll naar beneden en lees mijn inzendingen. Goed om te weten dat mijn inzendingen niet waargebeurd zijn (tenzij vernoemd). In de stukken zit soms een glimp vanuit eigen ervaringen, maar meestal pure fantasie.


#323 Suikerspin

De opdracht:

Voor de schrijfopdracht van deze week: schrijf een verhaal van maximaal 300 woorden waar een suikerspin in voorkomt. Hier mag je heel breed in denken. Je personage mag een suikerspin eten, of er mag een reclamefolder in de bus vallen wat ijs met suikerspinsmaak adverteert. De enige andere eis is dat je ofwel het thema onschuld of het thema kleffe romantiek/ hyperbolische vrolijkheid in je verhaal verwerkt. 

#323 Mijn Suikerspin 

Door: Romy Zimmermann

Het plakt aan mijn vingers als de gedachten aan zijn handen. Het zit zelfs aan mijn mouw als de herinnering aan ons oogcontact. Tevergeefs pulk ik met mijn plakkerige handen aan mijn plakkerige mouw. Tevergeefs, zoals dat het nutteloos was dat ik jouw berichten negeerde om jouw bestaan te negeren.

Wanneer ik voor de derde keer met mijn ene schone pink een draadje suikerspin uit mijn wapperende haar haal, realiseer ik mij dat de momenten tussen de happen door verschrikkelijk zijn. Waarom ben ik hier überhaupt aan begonnen? Ben ik niet een beetje te oud voor een suikerspin?

Toch maken de gedachten aan mijn vorige hap mij hongerig naar de volgende. Het liefst stop ik mijn hele gezicht in die suikerspin met alle gevolgen van plakkerigheid tussen mijn wimpers van dien.


Welk oordeel zou jij mijn inzending geven?

Rating: 4.1111111111111 sterren
9 stemmen