Stille getuigen

Geschreven: 27 Jan 2021

Als ik denk aan een stille getuigen dan denk ik aan iemand die iets weet van een misdaad. Iemand die eigenlijk iets zou moeten zeggen, want hij heeft cruciale informatie voor de zaak. Die iemand wordt misschien wel bedreigd waardoor hij niks durft te zeggen. Die iemand wil misschien anoniem blijven ter bescherming van zijn familie. Die iemand zou ook zomaar niks durven zeggen omdat hij bang is zelf opgepakt te worden.

Als ik denk aan een stille getuigen denk ik aan een christen die met een getuigenis rondloopt op zijn hart maar deze niet uitspreekt. Misschien dat deze Christen bang is dat ongelovigen zijn getuigenis niet willen horen. Misschien dat deze Christen denkt dat het uitspreken van zijn getuigenis geen waarde heeft voor anderen.  

Als ik denk aan stille getuigen denk ik aan een Christen die met God leeft. Iemand die ’s avonds in het donker bidt en thuis zijn Bijbel leest. Een Christen die met zijn dagelijkse vriendelijkheid zomaar eens harten aanraakt. Die harten worden nieuwsgierig, waar komt die liefde vandaan? Deze stille getuigen, deze Christen met een cruciale waarde voor een ander heeft niet eens door dat hij voor de ander een getuigen is.

Er zijn landen met stille getuigen die niet meer stil willen zijn. Landen met Christenen die stil moeten zijn terwijl zij cruciale informatie voor anderen hebben over dat Jezus ook van hen houdt. Landen waar getuigen van God het liefste over de daken schreeuwen dat zij bij Jezus horen, maar misschien worden ze wel bedreigd zodat zij niks durven te zeggen. Misschien willen ze wel anoniem blijven ter bescherming van hun familie. Misschien durven ze niks te zeggen omdat zij bang zijn opgepakt te worden.

Laten wij ons opstellen als een niet zo stille getuigen van God, zolang we dat kunnen doen. Schreeuw het van de daken totdat je buren er last van hebben. Laten wij ons uitspreken wanneer we iemand tegenkomen die voor ons een stille getuigen is en waardoor ons hart wordt aangeraakt weer of meer te gaan met God.


Word lid van Schrijvster.nl