Aan mijn toekomst Deel 2

Geschreven op: 26 September 2020

Dit is het vervolg op de short story: ‘Aan mijn toekomst’

Ik open de eerste brief, geschreven op maandag 5 maart 2018, gericht aan mijzelf op dit moment (23 jarige ik). Deel 1 hier komt die dan. Even een korte herinnering, deze brief heb ik dus geschreven toen ik afgestudeerd was van de PABO. Ik was net een juf en ik was begin 20.

Met een stomme lach op mijn gezicht las ik deel 1. Drie pagina’s, DRIE PAGINA’S vol met wat ik allemaal deed toen ik 20 was en hoe ik aan de punten uit mijn 2014 brief heb gewerkt. Hier zijn de meest leuke zinnetjes uit de brief. Ik citeer uit de brief en gelijk daarachteraan schrijf ik mijn reactie van nu:

Citaat 1:‘Ik heb cursus 1 van salsa in Amsterdam gevolgd bij een docent die mij duidelijk leuk vind. Hij zei dat ik er ‘gevoel voor heb’’. Ik ging helemaal stuk om deze zin, zo naïef. Ergste nog was dat ik echt geloofde dat ik vet goed was toen. Ik ben nu natuurlijk wél vet goed.

Citaat 2:‘Ik ben nu aan het daten met het broertje van een van mijn vroegere beste vrienden, misschien heb ik wel mijn vaste danspartner gevonden’. Ik heb deze jongen zo’n drie keer gezien, dus tot zover ‘een vaste danspartner’.

Citaat 3:‘op dit moment heb ik twee pukkels, een op m’n schouder en een op m’n kin. Ik ga ervanuit dat deze magisch verdwijnen, want dit weekend ga ik naar een GALA’. Dit was oprecht een ziek leuk Gala met ‘dat broertje’ van hierboven.

Citaat 4:‘Wonen op mijzelf is nog niet aan de orde maar 23 jarige ik gaat dat wel regelen’. Hahaha meid, deze huizenmarkt.. Denk het niet.

De rest is eigenlijk herhaling van wat ik al eerder schreef dus we gaan door naar deel 2. Ook deze brief bestaat uit drie volle kantjes. Ik had er wel zin in zeg..

Oeh.. ik begin pittig: ‘Als je nu 24 bent, ben je dus te laat met lezen. In de periode van je 16e tot je 20e heb je de meeste dingen bereikt die je volgens de brieven wilde. Dromen zijn uitgekomen en je hebt je verder ontwikkeld. Je bent nu ouder dus ik ga ervanuit dat je dit nog een keer kan en misschien nog wel beter.’

 

Over het algemeen was de brief een waslijst aan dingen die ik graag bereikt wilde hebben op mijn 23e. De brief bestaat letterlijk uit 25 punten. 25 PUNTEN…. Van promotie in het restaurant waar ik werkte tot zangaudities, van sportprestaties naar trouwen? Hier zijn wat citaten uit de brief en mijn reactie erachter van nu:

Citaat 1:‘Je doet je best om je kledingstyle goed te houden en als dit niet zo is, ga je deze week nog winkelen. Nee wacht, ga sowieso deze week maar winkelen’. Bedankt, 20 jarige Romy. Ik ga zeker nog winkelen deze week dit is een perfect excuus.

Citaat 2:‘Je neemt al je verantwoordelijkheden’. Hahahha ja, volgende keer beter.

Citaat 3:‘Ik heb de hoop qua uiterlijk volledig op jou gevestigd 23 jarige ik! Beter wordt er op straat naar je gefloten en vind iedereen je knap’. Ik hoor gelukkig een en al gefluit op straat. Fijn dat 20 jarige ik een lage verwachting heeft.

Citaat 4:‘Je droom om ‘ergens de baas van te zijn’ is niet veranderd en een stuk concreter.’ Ik hou ervan dat ik zo’n vooruitstrevende cavia ben. Dat is letterlijk hoe ik mijn 20 jarige ik zie.

Citaat 5:‘Je bent nog steeds bevriend met: (5 namen) en hebt er nieuwe vrienden bij’. Eerlijk vond ik dit punt heel schattig om te lezen. Met 2 van de 5 ben ik al langer dan 10 jaar bevriend en met die andere drie zit ik op 7 jaar. Hier ben ik oprecht het meest trots op en ik kan met blijdschap en zekerheid zeggen dat er sinds een jaar of twee nog 3 nieuwe inner-cirkel mensen bijgekomen zijn.

En het laatste opmerkelijke punt zet ik hieronder. Neem even een moment voordat je verder leest…

 

 

ja? Ready. Ok. Go.

Citaat 6:‘Ik gok dat je sinds je 22ste een vriend hebt en dat je denkt aan trouwen.’ WAT? ROMY SAY WHAT? ‘Denkt aan trouwen’, MET WIE? Er is geen ene reet gebeurd in de afgelopen drie jaar wat betreft dit onderwerp. Je hebt letterlijk 3 dagen geleden weer een TINDER-profiel aangemaakt… het droogseizoen houdt langer aan dan ooit.

Ik begrijp trouwens oprecht niet waarom ik nog steeds op 0 matches sta?


Gelukkig eindigde ik in de brief dit punt met deze woorden: ‘Heb je nog geen vriend? Dan ben ik alsnog trots want geen vriend is beter dan één die niet bij je past’. Gelukkig zei ik dit erachteraan. Ik dacht even dat ik helemaal mentaal was geworden.

Terwijl ik verder door de waslijst aan het lezen was besefte ik mij meer en meer dat bijna de gehele waslijst gelukt was. Wat betekend dat nou eigenlijk? Dat ik ergens soort van trots op mezelf moet zijn of dat ik het grappig moet vinden dat ik in die jaren niet qua doelen en gedachtes ben veranderd? Misschien ga ik wel zó doelgericht door het leven dat ik soms oversla te genieten van het proces?

Tuurlijk ga ik een brief schrijven naar 25e jarige Romy. Ik denk wel dat ik wat minder waslijst en wat meer liefdevol schrijf. Ik had na het lezen van deel 2 een beetje de neiging een reactie te geven op mijn 20 jarige ik. Misschien dat ik deze keer niet alleen een brief naar de toekomst schrijf, maar ook even terug naar het verleden. Die brief zal ongeveer zo gaan:

Beste 20 jarige Ik,

Ik wil graag dat je je een beetje inhoud wat betreft je taalgebruik. Uit de brief die je me schreef bleek je nogal naïef en daarom lijkt het me verstandig dat jij mij (je 23 jarige ik) niet zo aanspreekt. Leuk dat jij aan alle eisen van onze 16 jarige ik hebt voldaan, maar laten we wel wezen, zij gaf veel makkelijkere opdrachten. Ik vind dat jij een oneerlijke verwachting naar mij hebt geschept waardoor ik misschien minder leuke dingen heb gedaan en er minder van heb genoten. Ik hoop dat je trots bent dat ik aan bijna alle 25 punten heb voldaan (sommige sloegen nergens op, laten we wel wezen), maar ik hoop ook dat je begrijpt dat ik onze '25 jarige ik' niet kan opzadelen met 50 punten! Die vrouw krijgt nog een burn-out voor haar 30ste. Als we nog 23 willen lijken op ons 30ste moeten we investeren in meer chillen en meer plezier. Ik hoop dat je mijn beslissing kan accepteren en zo niet dan kan je een e-mail sturen naar: info@algemeneromyvergadering.nl


Wordt lid van
Schrijvster.nl


Afbeelding:

Hiernaast zie je een afbeelding met het broertje van een van mijn beste vrienden. Ik ben mee geweest naar zijn gala. Het was oprecht een super leuke avond. Daarna is het nooit meer wat geworden.