Boeken

Het gewelddadige brein - Adrian Raine

De titel klinkt niet heel gezellig, maar het boek is echt interessant! Ik heb dit boek gekocht toen ik 18 was en dit was het eerste en tot op de dag van vandaag het dikste boek dat ik heb gelezen zonder verhaallijn.

 

Dit boek is opgebouwd uit verschillende onderzoeken. De onderzoeken gaan allemaal over de vraag of criminaliteit voortkomt uit nature of nurture.

Kort gezegd en dat vond ik zelf het meest interessant: Is het nou zo dat als jij zwaar criminele ouders hebt jij automatisch, zelfs als je niet door hun bent opgevoed, ook crimineel wordt. Dit zou dan betekenen dat je mensen vooraf aan een misdaad al kan oppakken of in de gaten kan houden. Nou precies dit is dus in de geschiedenis al een keer voorgekomen het liep niet heel positief af, je kan je wel voorstellen dat niet iedereen het hier mee eens was.

 

Het meest indrukwekkende onderzoek uit dit boek was het onderzoek met tweelingen. 1 bleef bij de criminele ouders de ander werd opgevoed door een gemiddeld goed/stabiel gezin. Wie van de twee of misschien wel beide eindigt alsnog in het criminele district? 

Het is een aanrader, maar ik moet er wel bij zeggen: begin als je een beetje tijd hebt, want dit boek is echt net zo dik als dat je je voelt na het kerstdiner. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.